Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010 - Είπαμε να ψαρέψουμε και μείς σαν παιδιά!




Βρισκόμαστε στο Μεξικό , περίπου 100 μίλια από την ακτή. Δεν πιάνει ούτε κινητό ούτε τηλεόραση. Λίγο πριν τις 20:00 και αφού έχω τελειώσει με τη δουλειά λέμε με τον δόκιμο της γέφυρας να βρέξουμε κανένα αγκίστρι. Δοκιμάζοντας για λίγη ώρα μερικά τεχνητά ψαράκια που δανειστήκαμε από τον καπτα-Μιχάλη ήταν αρκετό για να «χτυπήσει» σε ένα από αυτά ένας τόνος γύρω στα 4 κιλά Χαμός μέχρι να το φέρουμε πάνω. Ο Μήτσος στην αρχή νόμισε πως του έκανα πλάκα! Όταν καταφέραμε και τον φέραμε στη κουβέρτα ήμασταν πανευτυχείς! Το βουτήξαμε από την ουρά και τρέξαμε στον Γραμματικό για να καμαρώσει. Το χαρήκαμε πολύ αυτό το ψάρι…. Εγώ ακόμη περισσότερο επειδή ψαρεύω συνέχεια στην πατρίδα από την στεριά με καλάμι χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα…….

Αργότερα βγάλαμε και ένα δεύτερο «τονάκι»  στα ίδια κιλά περίπου. Βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και ο καθένας πήγε στη δουλειά του όταν είδαμε ότι σταμάτησαν να τσιμπάνε. 
Έκατσα λίγο ακόμη να απολαύσω το αεράκι με την αλμύρα της θάλασσας που με χτυπούσε στο πρόσωπο και μετά τράβηξα για την καμπίνα για να πάω να ξεκουραστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: